Строителството в двора на старата къща, разположена точно срещу хотел

...
 Строителството в двора на старата къща, разположена точно срещу хотел
Коментари Харесай

Кметът на Варна изпрати общинска полиция заради строителство на пъпа на града

 

Строителството в двора на остарялата къща, ситуирана тъкмо против хотел Черно море стана, причина за ново неодобрение измежду варненци. 

Реакция имаше и от кмета Благомир Коцев. Оказа се, че той е пратил късно нощес общинска полиция на място. Ето какво разгласи самият той доскоро в профила си във фейсбук: 

" Тази фотография от нощес с съображение буди отвращение у доста варненци. В петък вечер кипят усилени строителни работи на пъпа на Варна в двора на къща – архитектурен монумент.

След като получих сигнал от жители неотложно изпратих общинска полиция на място, с цел да спре монтажните действия. Причината: неразбираемият статут на дворното пространство, който поражда подозрение за законосъобразността на градежа.

Истината е, че въпросът е на към месец и от този момент е както в моето полезрение, по този начин и в това на варненската общност.

Вчера получих отговор на питане, което изпратих до Министерство на културата при започване на януари по отношение на префасонирането на къщата и прилежащите пространства. Според него само постройката е архитектурно-строителен монумент на културата, вписан като подобен в НИПК (днес НИНКН) през 1982 година Оградата не е достоверна и това е станало съображение за издаване на позволение от страна на предходната администрация за нейното срутване. Оградата е променяна още през 1994 година, когато е придобила досегашния си тип.

Не излиза наяве, обаче, дали и дворът не е достоверен – това е и повода да спрем машините. Там има издадено позволение за създаване на преместваем обект, систематизиран като „ зимна градина “. Да, постройката е архитектурен монумент и е под опеката на Министерство на културата, само че точно локалната власт в лицето на Община Варна и кметство „ Одесос “ съгласуват с страната актуалните строителни действия през ноември, 2022 година

В понеделник инспекция на „ Строителен надзор “ ще откри дали документите на обекта е изрядна. Но това не е най-важното. Едва ли ще можем да спрем градежа. Предишното ръководство е направило нужното той да бъде осъществен.

Изводът, който може да си направи всеки варненец, е че предходните ръководещи са се отнасяли към нашата Варна като към феодално притежание. Само по този начин мога да дефинира дерибейската безнаказаност към градската среда, с която се сблъскваме всекидневно като жители ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР